Siirry pääsisältöön

Sateenkaari Koto vietti toukokuussa Perheen päivää Tuorlassa

Miten sirkkoja ja matoja viljellään, mistä jauhelihakastike tulee lautaselle, mitä hyötyä on maassa vipeltävistä ötököistä - Sateenkaari Koto päiväkotiperheet, työntekijät ja yhteistyökumppanit viettivät yhteisöllistä Perheen Päivää maaseutuoppilaitos Tuorlassa pohtien ja tutkien yllä mainittuja kysymyksiä. Perheen päivä on yksi yhdistyksen 20-vuotisjuhlavuoden tapahtumista. Tapahtumalla on pitkät perinteet. Sitä on vietetty toiminnan alusta asti vuosittain. Tavoitteena on että perheet pääsevät yhdessä tekemällä tutustumaan toisiinsa, lapsen ystäviin ja muihin perheisiin sekä perehtymään teemoihin mitä lapset jo päiväkodeissa ovat käsitelleet.

Tänä vuonna aurinkoisen ja iloisen päivän teemana oli ötökät ja kiertotalous. Jo monta vuotta mukana ollut Ville-Pöllö oli lennähtänyt paikalle taas kertomaan kuulumisia, laulattamaan lapsia sekä johdattamaan joukkoa ötökkäsafarille. Ville-Pöllön ystävä Salla oli jäänyt kotiin hoitamaan poikasia, koska pöllöillä on pesimisaika.

Tuorlassa oleva Helmeri Harakan metsä oli muuntautunut ympäristösuunnittelijan, partiolaisten ja seikkailukasvattajan toimesta elämykselliseksi ötökkäsafariksi, jossa kaikki aistit otettiin käyttöön. Lisäksi tutustuttiin oppaan avulla Tuorlan tuotantotilan toimintoihin, Hereford-karjaan, Massey Fergusoneihin ja sirkkojen kasvatukseen. Kovasti pohdittiin, että uskaltaisiko jauhomatoja tai sirkkoja oikeasti syödä.

Sateenkaari Koto ry:n päiväkodit ovat mukana Opetushallituksen rahoittamassa Multaa ja Mukuloita hankkeessa. Pääyhteistyökumppanina hankkeessa toimii kestävän kehityksen ja energia-asioiden asiantuntijaorganisaatio Valonia. Hankkeessa kehitetään monipuolisia työkaluja ilmiöoppimisen tueksi päiväkodissa. Kokonaisvaltaisilla ja toiminnallisilla menetelmillä nivotaan matematiikan, kielen, ympäristötietouden sekä kiertotalouden opit lapsen maailmaan sopiviksi.

Sateenkaari Koto toimii aktiivisesti yhteistyössä muiden alueiden järjestöjen kanssa. Yhteistyökumppaneina Livian maatalousoppilaitoksen lisäksi Perheen päivässä olivat Sauvon partiolaiset, Valonia sekä paikalle piipahtanut Järjestöt on the road  - hankkeen Perhelinja - bussi.

Lastenhoitaja Iida Vuorisalo pikku-Kertun kanssa ylittämässä esteitä. (Kuva Hanna Tarponen ja Otto Elomäki)



Kommentit